Kokoschoklad á la Bounty

Kokoschoklad á la Bounty

 

50 g smör eller margarin

1/2 dl vit baksirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

1 påse kokosflingor (200 g)

 

+  200 g ljus choklad (gärna Marabou)



1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.

 

2. Koka till smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)

 

3. Häll i kokos

 

4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper

 

5. Ställ in i kylen någon timme.

 

6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)

 

7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.

 

8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.


Cornflakesgodis.



Är ni sugna på något gott? I så fall ska ni prova detta recept som är väldigt enkelt att göra.

Ingredienser

100 g smör
200 g mörk eller ljus blockchoklad
5 dl cornflakes

Gör så här

Smält smöret i en kastrull på medelvärme. Bryt chokladen i små bitar och lägg dem i smöret. Rör ordentligt tills chokladen smält. Blanda samman försiktigt med cornflakes.

Skeda upp godiset i klickar på en bricka med smörgåspapper. Ställ i kylen någon timme. Lägg frasgodiset i en burk och förvara i kylskåp.


Snöbollar.




Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis

Ingredienser :

  • 200 g vit choklad
  • 2,5 dl kokosflingor
  • 1,5 msk pressad citron
Garnering :
Kokosflingor

Gör så här:

Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.

Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.

Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.

Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.

Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.


RSS 2.0