Kokoschoklad á la Bounty
Kokoschoklad á la Bounty
50 g smör eller margarin
1/2 dl vit baksirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
+ 200 g ljus choklad (gärna Marabou)
1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.
2. Koka till smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)
3. Häll i kokos
4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper
5. Ställ in i kylen någon timme.
6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)
7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.
8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.
9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.
Cornflakesgodis.
Ingredienser
100 g smör200 g mörk eller ljus blockchoklad
5 dl cornflakes
Gör så här
Skeda upp godiset i klickar på en bricka med smörgåspapper. Ställ i kylen någon timme. Lägg frasgodiset i en burk och förvara i kylskåp.
Snöbollar.
Vita chokladkulor med god smak från citron och den söta chokladen. Passar perfekt som julgodis
Ingredienser :
Garnering :Kokosflingor
Gör så här:
Smält chokladen, i vattenbad på spisen eller i mikrovågsugn.
Blanda chokladen med kokosflingorna och citronsaften. Smaka av med citronsaften så att du får den smak du vill ha.
Ställ smeten svalt och låt den svalna en stund - men inte så länge att smeten hinner stelna helt. Smeten ska vara lite halvfast så att man kan forma kulor av den.
Forma kulor, rulla med händerna. Rulla kulorna antingen i kokosflingor, strössel eller pudra med florsocker.
Lägg dem i en burk med lock och förvara i kylskåp.