Kokoschoklad á la Bounty

Kokoschoklad á la Bounty

 

50 g smör eller margarin

1/2 dl vit baksirap

1/2 dl florsocker

2 dl vispgrädde

1 påse kokosflingor (200 g)

 

+  200 g ljus choklad (gärna Marabou)



1. Blanda allt utom kokos i en kastrull.

 

2. Koka till smeten tjocknat - ca 5-15 minuter. (Beror på hur hög temperatur. Du märker när smeten tjocknar.)

 

3. Häll i kokos

 

4. Häll upp smeten på ett bakplåtspapper

 

5. Ställ in i kylen någon timme.

 

6. Dela i bitar med en vass kniv (tips doppa i varm vatten om det är trögt)

 

7. Smält choklad i micro (försiktigt) eller i vattenbad.

 

8. Doppa kokosbitarna i chokladen och låt dem stelna på bakplåtspapper.

9. När bitarna svalnat – lägg in i tillsluten burk i kylen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0