En härlig höstkaka med lingon och kanel

Ingredienser

3 dl vetemjöl, (180 g)
2 msk strösocker
125 g smör
1 st äggula

Fyllning:
3 st ägg
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
1 dl lingonsylt

Garnering:
lingon
1 msk florsocker

Sätt ugnen på 200°.
Hacka ihop lingon, mjöl, socker och smör till en grynig massa.
Tillsätt äggula och arbeta ihop till en deg.
Tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diam.
Låt vila i kylen ca 30 minuter.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör i resten av ingredienserna till fyllningen.
Häll den i pajformen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
Låt kakan kallna.
Garnera med lingon och sikta över florsocker vid serveringen.


En mycket härlig kaka med krämig fyllning !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0