Kladdkaka med vit choklad
250 g vit choklad
200 g smör
3 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Gottigott att servera med hallon.
Gör så här :
Bryt 150 g av chokladen i bitar och smält i vattenbad tillsammans med smöret under omrörning.
De gör inget om det skär sig. Låt svalna.
Vispa ägg socker och vaniljsocker pösigt.
Tillsätt chokladbandningen.
Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner i smeten.
Häll upp i en form, som är 30x25 cm eller i en rund form ca 23-25 ci i diameter som på bilden, klädd med bakflåtspapper.
Grädda i 25 minuter.
Låt kakan kallna och skär i rutor eller tårtbitar , vad du nu använder för form.
Kommentarer
Postat av: Veronica Sjöberg
Gjorde ju muffins jag! men mina vart torra... haha
Trackback